OBJEDNÁVKY DO 12:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÍHO DNE. Info

Vyberte si správnou barvu svatební výzdoby!

Pokud plánujete svatbu, výběr barvy, ve které se bude nést celá výzdoba byste určitě neměli nechávat na poslední chvíli, a už vůbec ne na náhodou. Je to pro (většinu) jedinečný a neopakovatelný den a kromě toho, že by vše mělo být tip-top, jednotlivé barvy mají také svůj význam a některým z nich byste se při svatební výzdobě měli vyhnout.

První věcí, kterou byste měli vědět o barvách je, že teplé barvy působí živě, temperamentně a vzrušující, přičemž studené barvy jsou jejich opakem. Studené barvy jsou vyjádřením klidu. Když si vyberete vhodné barvy, měli byste je použít na svatebních tiskovinách a i ve výzdobě, abyste na nic nezapomněli, doporučujeme využít přehledný svatební plánovač.

big_RPK22-081BR_04_S

Modrá, zelená, růžová

Modrá je barvou klidu, příjemnosti, harmonie, růžová je barvou spokojenosti a bezstarostnosti, zelená je barvou klidu a rovnováhy. Chcete-li na svatbě vytvořit klidné prostředí s nádechem bezstarostnosti, zkuste zkombinovat modrou s růžovou nebo modrou se zelenou barvou. Jsou to živé a svěží barvy, které vytvoří harmonickou a příjemnou atmosféru. Volte spíše jemné, pastelové odstíny.

Bílá a zlatá

Barvy, které jsou momentálně nejvyhledávanějšími mezi nevěstami jsou bílá a zlatá. Bílá barvy je znakem čistoty, pořádku, laskavosti, zlatá zase noblesy, hojnosti a lesku. Bílá jako symbol čistoty je barvou charakteristickou především pro nevěstu. Jejich kombinací vytvoříte příjemnou, decentní, slavnostní atmosféru, ideální na svatební oslavu. Chcete-li klasické barevné spojení něčím ozvláštnit, zkuste přidat třetí barvu - například růžovou, modrou, bordó, nebo jiné kontrastní barvy.

Stříbrná, šedá

Šedá, respektive stříbrná barva je synonymem neutrálnosti, monotónnosti, působí však i nezáživně. Proto je ideální zkombinovat ji s výraznými pestrými barvami. Chcete-li vytvořit slavnostní prostředí, zkuste kombinaci bílé, šedé a stříbrné.

Červená, černá

Červená barva je symbolem lásky, vášně, emocí a dynamičnosti. Její protikladem je černá barva, která symbolizuje neštěstí, negativitu, smutek. I když není vhodné zvolit černou barvu jako dominantní na svatbu, v kombinaci s jinými barvami může působit slavnostně. Pěkná je například v kombinaci se stříbrnou. Červená jako dominantní barva také není nejlepší volbou, protože může působit agresivně. Její jemnější odstíny však mohou dobře vyniknout se smetanovou.