OBJEDNÁVKY DO 12:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÍHO DNE. Info
LETNÍ SOUTĚŽ. ZÍSKEJ SUMU NÁKUPU ZPĚT! 💰 Info

Svatební program II. - Hry a soutěže pro ženicha a nevěstu

 Hry a soutěže pro ženicha a nevěstu jsou určeny sice zejména na pobavení, jejich druhotným cílem je však zjišťování toho, jak se novomanželé znají a také na zjištění, zda si budou rozumět a jak se jim bude spolu žít. Já se tedy zcela neztotožňuje s některými hrami,nevím, jestli bych právě na svatbě chtěla odhalit o mém ženichovi informace, které by mohly změnit mé rozhodnutí. Většina z nich je však pro novomanžele určitě o pár let milou a vtipnou vzpomínkou

                                                              svadba

Kvíz pro ženicha a nevěstu

Kvíz pro ženicha a nevěstu je hrou, která slouží ke zjišťování toho, jak dobře se mladí znají. Nevěsta a ženich sedí na židlích, otočení zády k sobě. V pravé ruce drží oba ženichova botu, v levé ruce nevěstinu. Tradice říká, že je tomu tak proto, že žena představuje citlivější část páru a levá ruka je blíže k srdci. Ženich by měl být zase oporou a jistotou pro svou nevěstu. Novomanželům se kladou různé otázky, například: "Kdo více uklízí?", "Kdo koho sbalil?" a podobně. Pokud je odpovědí na otázku nevěsta, zvednou novomanželé botu nevěsty, pokud ženich ženichova botu. Podle toho, na kolika odpovědích se shodnou se určuje, zda si spolu budou rozumět i v manželství a zda bude jejich soužití šťastné.

                                       svadba   Wedding-Games

Hlava rodiny

Tato hra je hrou, při které se určuje, kdo bude hlavou rodiny. Většinou se již při příchodu na místo, kde probíhá svatební oslava vítají novomanželé se dvěma stejnými poldecovými pohárky. V jednom je nalita voda, ve druhém čirý alkohol (nejlépe domácí). Nevěsta a ženich si vyberou pohárky. (Jeden ženich a jeden nevěsta.) Oba musí své sklenice vypít do dna. Ten, kdo si vybere skleničku s alkoholem bude podle tradice hlavou rodiny. Kromě toho tradice říká, že pokud si vybere alkohol žena, bude hlavou rodiny pouze 24 hodin. Pokud muž, bude hlavou rodiny celý život.

                                                                                      svadba pitie

Ženichova bota

Tato hra je jednou z těch, která je určena zejména na pobavení, ale také na zjištění toho, jak nevěsta zná svého ženicha. Nevěsta má zavázané oči šátkem. Do řady se před ni poukaldajú boty, ženichova bota se zamíchá mezi boty družbovi. Úkolem nevěsty je osahat boty a na základě toho zjistit, která patří ženichovi. (Nevěsta, jejíž ženich má extrémně velkou nebo malou nohu má podle mě výhodu.) Alternativou je hra se zadkem, kdy nevěsta se zavázanýma očima ohmatává zadky družbovi i ženicha a tak hádá, který z mužů je její ženich.

                          groom-and-groomsmen-wear-funky-pink-and-blue-argile-socks.full         groomsmen-navy-suits-argyle-socks-black-and-brown-wedding-shoes