OBJEDNÁVKY DO 12:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÍHO DNE. Info

Svatební program I. - Taneční hry a soutěže

V současnosti se stává trendem zabavit hosty na svatbě různými hrami a soutěžemi. Některé z nich jsou určeny pouze pro ženicha a nevěstu, jiných se mohou zúčastnit  všichni svatební hosté a zabavit se tak. Stále vznikají nové hry a soutěže, které vymýšlejí novomanželé za účelem zpříjemnění a oživení svatební oslavy. V prvním z článků o svatebních hrách si můžete přečíst o taneční hrách, které mám já nejraději.

big_FB11M-019R_04_S                                      

                        

Židlový tanec

Židlový tanec je stará známá klasika, kterou znají již děti ve školce z karnevalů a jiných oslav. I na svatbě může být příjemným oživením večeře. Jeho pravidla jsou jednoduché. Do kruhu se kladou židle, přičemž počet hráčů je vždy o jednoho vyšší než je počet židlí. Soutěžící tančí kolem židlí dokud hraje hudba, když hudba utichne musí si co nejrychleji sednout na židli. Ten, kdo si nenajde místo ze hry vypadává. Tak se pokračuje dokud nezůstane jedna židle a dva soutěžící. Ten z nich, kdo si jako první sedne na židli když dorhá hudba je vítězem.

                                                                                       

Metlový tanec

Metlový tanec je méně známý než židlový, ale jeho pravidla jsou také snadné. Je to hra, při které se ze soutěžících vytvoří páry. Soutěžící tančí na hudbu a jeden z pánů tančí s koštětem. Když dohraje hudba, pan hodí koště na zem a rychle uchmatne partnerku někomu jinému. Stejně i všichni ostatní muži si vymění partnerky. Ten kterému se partnerka neujde tančí s koštětem.

                                                                                       

Kloboučkový tanec

Kloboučkový tanec je hrou, které se účastní jen pánové. Je to tanec, na který je třeba mít stejný počet klobouků jako je počet pánů, který kloboučkový tanec budou tančit. Nejčastěji ho tančí svobodní mládenci, ale i ženatí pánové. Muži se seřadí do kruhu a na hlavu si položí klobouky. V rytmu hudby se točí dokola a překládají si klobouky navzájem mezi sebou. Například každý pán vezme klobouk svému spoluhráči po pravé ruce. Ze hry vypadává ten pán, kterému při tom, jak si bude brát klobouk padne na zem.

                                                                                                 giphy

Tanec na "židle"

Tento tanec se také týká zejména pány, i když se tančí v páru. Pánové zvednou své partnerky a tančí s nimi do rytmu hudby. Během tancování plní různé pokyny od hostiny, případně od DJ-a. Žena musí obléci mužovo sako, případně si vzít jeho kravatu, klobouk, atd. Vyhrává ten pár, který vydrží nejdéle takto tančit.