OBJEDNÁVKY DO 12:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÍHO DNE. Info

Připravte program na dětskou oslavu – balónové hry

Pokud jste již někdy připravovali dětskou oslavu určitě víte, že bez dobrého programu se neobejdete. Děti jsou hravé a pokud nemají program, vymýšlejí a dovádějí jedna radost. Proto se na plánovanou dětskou oslavu dobře připravte například i těmito hrami a soutěžemi. Na některé z nich si budete muset sehnat víc rekvizit, většinu však hravě zvládnete i se základem, což určitě doma najdete.

Balónový tanec

Balónový tanec je hra, která se v různých obměnách objevuje nejen na oslavách pro děti, ale i na plesech, zábavách, karnevalech a svatbách. Existuje mnoho variant balónového tance. Jednou z nich je takový balónový tanec, při kterém si taneční páry (ideálně alespoň přibližně stejné výšky) dají mezi hlavy balón a uchytí ho svými čely tak, aby nespadl. Není to tak jednoduché, protože při tom musí tančit do rytmu hudby. Pár, který vydrží nejdéle je vítězným. Jednou s alternativ je, když se balón umístí mezi nohy páru, mezi pravou nohu jednoho partnera a levou nohu druhého, to znamená že jsou k sobě otočení bokem. A opět tančí do rytmu hudby, vítězí pár, který vydrží co nejdéle.

                                                                                                 Balloon Dance

 

Foukání balónů

Soutěž v nafukování balónků si pamatuji ještě z karnevalů na základní škole. Mně to sice nikdy nešlo, ale bylo pro mě mimořádně zábavné pozorovat, jak ostatním spolužákům praskají balóny a oni zůstávají vyděšení. Co už, děti umí být škodolibé. Úkolem soutěžících při této hře je co nejrychleji nafouknout balón. Samozřejmě, že balóny při nafukování praskají, proto musíte počítat s vyšší spotřebou. Je to však zábava, která alespoň na chvíli zaměstná všechny děti.

 

                                                               1266 

Chytání balónů

Tato hra je ideální, pokud oslavujete venku, v zahradě, na dvoře a podobně, ale dá se hrát iv místnosti. Připravte pro každé dítě kbelík na chytání a tenké hůlky. Balóny nafoukněte, ne však héliem, aby neuleteli. Úkolem dětí bude co nejrychleji pomocí hůlky chytit balón ze vzduchu do kbelíku, které jsou položeny na zemi. Pozor! Děti nesmí vědra zvedat. Každé dítě má přiděleno jedno vědro, do kterého chytá balóny. Vyhrává to dítě, které jako první chytí do svého kbelíku dva balóny.

 

                                                                                                             lufivezetes

 

Balónový parket

Tuto hru jsem objevila teprve nedávno. Je však zajímavá a jistě vtipná pro starší děti. Vítěz v ní sice není, ale je skvělou možností pro děti, jak se pokusit spolupracovat a začít budovat základy práce v kolektivu. Jejich úloha je jednoduchá. Tančit do rytmu hudby a snažit se při tom prasknout všechny balóny, které jsou poházené na parketu. Není to však tak jednoduché, jak to vypadá. Nechte děti potrápit se!

 

                                                       AdobeStock_267557983-768x480