OBJEDNÁVKY DO 12:00 DORUČUJEME DO 1 PRACOVNÍHO DNE. Info

Dobrá oslava začíná dobrou přípravou: jak na to

Už se Vám stalo, že jste celou oslavu připravovali na poslední chvíli? Mně se to stává pravidelně. Letos sem se tomu však chtěla vyhnout, proto jsem si předem sepsala seznam všeho, co potřebuji vyřídit. Možná i Vám pomůže při organizování nejlepší párty.

1822628.main_image

1. Datum oslavy                                                                                                                                

Nejdůležitějším bodem pro mě bylo určení dne oslavy. Je dost blbý oslavovat uprostřed týdne, kdy ve čtvrtek všichni vstáváme do práce nebo do školy. Ideální je přizpůsobit termín oslavy těm, které plánujeme pozvat a vybrat si víkend.                                                                                 

2. Místo oslavy 

Výběr místa, kde by se měla oslava konat je důležitý například i pro výzdobu, či občerstvení. Já mám smůlu, protože jsem se narodila v listopadu a zahradní párty je více méně nereálná. Ti, kteří se narodili v teplejších měsících mohou slavit i venku. My ostatní si můžeme vybrat oslavu doma, případně v restauraci nebo na chatě. Možností je nepočítaně, při výběru však nezapomínejme na počet oslavujících.

      2

3. Téma oslavy

Současným trendem, který neobešel ani oslavy, jsou tematické zaměření. Děti potěší oslava s pohádkovou tématikou (v současnosti stále fičí Frozen či Hello Kitty, kluci by jistě ocenili oslavu ve stylu Spidermana). Dospělí se mohou během oslavy vybrat například i na Havaj.

4. Výzdoba

Výzdoba souvisí s tématem a místem oslavy. Její součástí by určitě měli být balóny, lampiony, konfety, dekorační rozety, případně i svíčky, květiny a cokoliv, co může zkrášlit prostor, ve kterém se koná oslava.

                                             986b4ed01134213f6a8aadbeddeb47c2      d1a2a99775830178764400ac5da3755e      Graduation-Table-by-Fashionable-Hostess-7

              

5. Jmenovky

Jmenovky mohou, ale nemusí být "povinnou výbavou" při přípravě oslavy. Při formálnější oslavě se jmenovky hodí, protože díky nim můžeme předejít zmatku. Na druhou stranu neformální párty s přáteli či dětská oslava se obejde i bez jmenovek.

1

6.Občerstvení

Hostům, které jsem si pozvala na oslavu plánuji připravit i něco dobrého na zub. Druh občerstvení závisí na typu oslavy. (Je snad jasné, že na dětskou oslavu alkohol nepatří. Pokud však slaví Váš kamarád úchvatných 30, může být alkohol skvělým společníkem.) Občerstvení si nemusíme chystat doma, můžeme využít služeb cateringu. V případě zahradní párty je skvělé i grilování. Každá oslava se dá vylepšit dobrými míchanými drinky.

                                        food 2

7. Program

Na žádné oslavě by neměl chybět program. Já jsem si vybrala zábavné hry a soutěže, kterých se mohou zúčastnit všichni hosté. Případně můžete zvolit společenské hry, nebo tradiční židlová tanec či karaoke. Neměla by chybět ani dobrá hudba.

                                     89c538d3eeea18cabc8ff43355d957dc